- 4 fél bőr és csont nélküli csirkemell
- 1⁄4 teáskanál só
- 1⁄4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 2 szelet sonka, feldarabolva
- 1⁄4 pohár felaprított hagyma
- 3⁄4 pohár édesítetlen almabor
- 1⁄2 pohár húsleves
Elkészítés
- Közepes láng felett süsd ropogósra a sonkaszeleteket egy nagy serpenyőben. Amikor elkészült, szedd ki a serpenyőből és tedd helyére a csirkemellet. Süsd oldalanként 6-6 percig, majd szedd ki a serpenyőből. Tartsd melegen.
- A serpenyőben pirítsd a hagymát körülbelül 2 percig. Add hozzá az almabort és a húslevest, főzd fel és közben kavargasd. Kapard meg a serpenyőt, hogy a megpirult részecskék meglazuljanak, majd főzd további 5 percig. Keverd bele a megpirult sonkát, majd szószként kanalazd a csirkemellre
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hagymát összevágom, olajon megfonnyasztom, hozzáadom a sonkát is , kicsit megpárolom. A 2 tömlős sajtot rányomom és kis lángon megolvasztom, hozzáadom a tejfölt is, pici sót és szerecsendiót. Amikor felrottyant egy pici bazsalikomot teszek bele, és további 1-2 perc alatt összefőzöm.
Ugyanennyi idő alatt megfő a tészta.
8 db csirke alsó comb
1 cs. szeletelt bacon
só
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
2 evőkanál szezámmag
A sütéshez:
olaj
Előkészítés:
A combokról lehúzzuk a bőrt, 2-3 helyen csontig bevágjuk, besózzuk.
Elkészítés:
A combokat baconbe tekerjük /a comb nagyságától függően 1-2 szeletbe/, majd bepanírozzuk.
Előtte a zsemlemorzsába keverjük a szezámmagot.
Közepes lángon, bő olajban kisütjük.
Burgonyapürét készítettem hozzá, de bármilyen körettel finom.
10 dkg sós feta vagy más sajt
1-2 db paradicsom
1 zöldhagyma
1 fél lila hagyma
4 gerezd fokhagyma
fél dl olíva olaj
só
2-3 szelet pirítós kenyér
A pirítóst fokhagymával bedörzsöljük.
A hozzávalókat felaprítjuk kedvünk szerinti nagyságúra.
Kevés olajjal össze keverjük.
Ráhalmozzuk a kenyér szeletekre.
Hozzávalók 2-3 személyre:
3 kifli
15 dkg sonka
10 dkg sajt
2 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
só, bors, fokhagyma
petrezselyem
Panírozáshoz:
1 tojás
tej
zsemlemorzsa
só
A kiflik végét levágom és vagy félbe, vagy 3 részre darabolom. Lehetőleg egyenesebb kifliket válasszunk! A közepét egy kisebb késsel kivágom. A sonkát és a sajtot felaprítom, adok hozzá tejfölt, egy kis darab vajat, sót, borsot, fokhagymaport és apróra vágott petrezselymet. Krémesre keverem, majd megtöltöm vele a kifliket.
A tojáshoz tejet keverek, sózom, és megforgatom benne a kifliket. Kicsit hagyom, hogy megszívja magát a tejes tojással, majd zsemlemorzsában megforgatom és bő, forró olajban megsütöm.
Jó feltét lehet egy főzelékhez, de mi most salátával ettük vacsorára.
Szavazás