Süssünk Főzzünk Gyorsan
Gyorsan és könnyen is lehet nagy lakomát csinálni:)

Csirke almaborral és sonkával

- 4 fél bőr és csont nélküli csirkemell
- 1⁄4 teáskanál só
- 1⁄4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 2 szelet sonka, feldarabolva
- 1⁄4 pohár felaprított hagyma
- 3⁄4 pohár édesítetlen almabor
- 1⁄2 pohár húsleves

Elkészítés

- Közepes láng felett süsd ropogósra a sonkaszeleteket egy nagy serpenyőben. Amikor elkészült, szedd ki a serpenyőből és tedd helyére a csirkemellet. Süsd oldalanként 6-6 percig, majd szedd ki a serpenyőből. Tartsd melegen.

- A serpenyőben pirítsd a hagymát körülbelül 2 percig. Add hozzá az almabort és a húslevest, főzd fel és közben kavargasd. Kapard meg a serpenyőt, hogy a megpirult részecskék meglazuljanak, majd főzd további 5 percig. Keverd bele a megpirult sonkát, majd szószként kanalazd a csirkemellre

 

 

Gyors sajtos-sonkás tészta

Hozzávalók:

  • 1 nagy pohár fejföl
  • 2 tömlős sajt
  • 10-15 dkg sonka
  • bazsalikom
  • őrölt szerecsendió
  • olaj
  • 1 csomag újhagyma
  • orsó tészta

Elkészítés:


A hagymát összevágom, olajon megfonnyasztom, hozzáadom a sonkát is , kicsit megpárolom. A  2 tömlős sajtot rányomom és kis lángon megolvasztom, hozzáadom a tejfölt is, pici sót és szerecsendiót. Amikor felrottyant egy pici bazsalikomot teszek bele, és további 1-2 perc alatt összefőzöm.

Ugyanennyi idő alatt megfő a tészta.

 

Baconos csirkecomb szezámmagos bundában

Összetevők:

Hozzáadás a bevásárló listához8 db csirke alsó comb
Hozzáadás a bevásárló listához1 cs. szeletelt bacon
Hozzáadás a bevásárló listához
Hozzáadás a bevásárló listáhozA panírozáshoz:
Hozzáadás a bevásárló listáhozliszt
Hozzáadás a bevásárló listáhoztojás
Hozzáadás a bevásárló listáhozzsemlemorzsa
Hozzáadás a bevásárló listához2 evőkanál szezámmag
Hozzáadás a bevásárló listáhozA sütéshez:
Hozzáadás a bevásárló listáhozolaj

 

Elkészítés:

Előkészítés:
A combokról lehúzzuk a bőrt, 2-3 helyen csontig bevágjuk, besózzuk.
Elkészítés:
A combokat baconbe tekerjük /a comb nagyságától függően 1-2 szeletbe/, majd bepanírozzuk.
Előtte a zsemlemorzsába keverjük a szezámmagot.
Közepes lángon, bő olajban kisütjük.
Burgonyapürét készítettem hozzá, de bármilyen körettel finom.

 

Bruschetta

Összetevők:

Hozzáadás a bevásárló listához10 dkg sós feta vagy más sajt
Hozzáadás a bevásárló listához1-2 db paradicsom
Hozzáadás a bevásárló listához1 zöldhagyma
Hozzáadás a bevásárló listához1 fél lila hagyma
Hozzáadás a bevásárló listához4 gerezd fokhagyma
Hozzáadás a bevásárló listáhozfél dl olíva olaj
Hozzáadás a bevásárló listához
Hozzáadás a bevásárló listához2-3 szelet pirítós kenyér

 

Elkészítés:

A pirítóst fokhagymával bedörzsöljük.
A hozzávalókat felaprítjuk kedvünk szerinti nagyságúra.
Kevés olajjal össze keverjük.
Ráhalmozzuk a kenyér szeletekre.

 

töltött-rántott kifli

 

Hozzávalók 2-3 személyre:

3 kifli

15 dkg sonka

10 dkg sajt

2 dkg vaj

2 evőkanál tejföl

só, bors, fokhagyma

petrezselyem

Panírozáshoz:

1 tojás

tej

zsemlemorzsa

A kiflik végét levágom és vagy félbe, vagy 3 részre darabolom. Lehetőleg egyenesebb kifliket válasszunk! A közepét egy kisebb késsel kivágom. A sonkát és a sajtot felaprítom, adok hozzá tejfölt, egy kis darab vajat, sót, borsot, fokhagymaport és apróra vágott petrezselymet. Krémesre keverem, majd megtöltöm vele a kifliket.

A tojáshoz tejet keverek, sózom, és megforgatom benne a kifliket. Kicsit hagyom, hogy megszívja magát a tejes tojással, majd zsemlemorzsában megforgatom és bő, forró olajban megsütöm.

Jó feltét lehet egy főzelékhez, de mi most salátával ettük vacsorára.

 

 

Szavazás

milyenek látod az oldalt?
szuper
tesztet
Elmegy
rossz
Asztali nézet